Opening van de hub in Compans en het sorteercentrum in Quincieux

Het einde van de zomer luidt tal van nieuwigheden in voor Colis Privé. Ons netwerk krijgt er twee nieuwe, milieuvriendelijke vestigingen bij. Twee projecten in lijn met ons milieubeleid.

Compans

Het magazijn van 15.000 m2, met 88 laadperrons en 500 m2 aan zonnepanelen, vervangt de site van Vémars. Met deze nieuwe hub tilt Colis Privé milieuverantwoordelijkheid en energiezuinigheid naar een hoger niveau, want dat zijn de uitdagingen van morgen. Voor dit project heeft Colis Privé een dossier ingediend om de klassering ‘Excellent’ op het BREEAM-certificaat te behalen. Het gebouw heeft ook de ‘Grand Prix SIMI’ voor logistiek vastgoed gekregen. Colis Privé opent met trots deze logistieke hub van de nieuwe generatie, die een bijzonder kleine ecologische voetafdruk heeft.

Quincieux

Ten noorden van Lyon ligt het nieuwe sorteercentrum van 5000 m², met 600 m² aan kantoorruimte, 77 laadperrons voor lichte voertuigen en acht laadperrons voor vrachtwagens. Het ontlast het sorteercentrum van Corbas en staat dichter bij de distributiesector. Met name met de zonnepanelen gaat Colis Privé voor de klassering ‘Very Good’ op het BREEAM-certificaat om zijn milieu-inspanningen in de verf te zetten.

Deel het artikel

Gerelateerde artikels