De teams en de medewerkers van Colis Privé France ontwikkelen zich voortdurend!

Maak kennis met twee medewerkers van Colis Privé die begonnen zijn als uitzendkrachten: Chloé Halgrain, orderpicker in de hub van Artenay, en Audrey Cichosz, supervisor in de hub van Caen.

Chloé Halgrain

Dag Chloé. Kun je ons wat meer vertellen over je traject bij Colis Privé, en hoe je bij ons bent terechtgekomen als uitzendkracht?

Hallo, ik heet Chloé Halgrain en ik ben in mei gestart bij Colis Privé als uitzendkracht. Daarvoor werkte ik in een kleuterschool, ik ben nogal toevallig in de transportsector beland.

Wat vind je het leukste aan werken bij Colis Privé?

Door mijn dagelijkse taken blijf ik in beweging. En dat komt mij goed uit, want ik zit niet graag stil! Bovendien heb ik een polyvalente functie: soms werk ik in de heretikettering of de niet-mechanische afhandeling van pakjes, of help ik vrachtwagens te lossen in de transitafdeling. Hugues Walemme, directeur van de hub in Artenay, heeft je al gauw een job aangeboden, die je dan ook aanvaard hebt. Wat heeft je, naast je interesse in het takenpakket, doen beslissen om voor Colis Privé te komen werken?

De sfeer binnen het bedrijf is heel aangenaam: het team is lekker divers, wat een vlotte en gemoedelijke omgang creëert. Colis Privé is een bedrijf dat luistert naar zijn medewerkers. Er is altijd iemand die ons met raad en daad bijstaat en de communicatie verloopt heel vlot.

Audrey Cichosz

Dag Audrey. Kun je je kort even voorstellen?

Hallo, ik heet Audrey Cichosz en ik heb sinds 14 augustus een contract van onbepaalde duur bij Colis Privé als supervisor in het sorteercentrum van Caen. Ik begon hier op 30 mei als uitzendkracht om de manager Klantrelaties bij te staan. Toen ik hoorde dat er een vacature was, heb ik meteen gesolliciteerd.

Hoe verliep het wervingsproces?

Ik heb drie gesprekken gehad: één met de directeur van het sorteercentrum, één met de hr-manager en eentje met de regionale directeur. Elke ontmoeting was een cruciale stap.

Kun je ons wat meer vertellen over je werkverleden?

Voordat ik bij Colis Privé terechtkwam, had ik twee jaar bij FedEx gewerkt als uitzendkracht. In mijn functie was ik onder meer verantwoordelijk voor het traject van de pakjes. Die ervaring was een echte troef tijdens mijn sollicitatie.

Welke taken heb je als supervisor?

Mijn rol bestaat erin de bezorgers op te volgen, wat vroeger de taak van de netwerkmanager was. Daarnaast beheer ik de retourzendingen, en moet ik klachten afhandelen en ophalingen opvolgen.

Hoe zou je de sfeer bij Colis Privé omschrijven?

De sfeer in het sorteercentrum is heel aangenaam! De collega’s zijn er voor elkaar met een luisterend oor en een helpende hand.

Heb je bepaalde toekomstplannen binnen Colis Privé?

Ik doe dit nog niet zo lang, en momenteel zit ik goed. Wat ik hierna doe, zien we later nog wel.

Deel het artikel

Gerelateerde artikels